Cudo - Intima PROBIOTYK w płynie
CUDO Intima holistycznie wspiera cały układ pokarmowy, trawienny a także moczowo-płciowy.
Opis
PROBIOTYK w płynie CUDO Intima
suplement diety (600 milionów bakterii w dziennej porcji)
Probiotyk CUDO Intima wytwarzany w procesie kaskadowej fermentacji składników roślinnych, w tym ostropestu, czystka i pietruszki z udziałem żywych szczepów bakterii probiotycznych. Zalecany w stanach zapalnych organizmu, przy antybiotykoterapii oraz przy nawracających infekcjach układu moczowo-płciowego.
Zawiera żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych z najbardziej pożądanych rodzin Lactobacillus, Bifidobacillus, Streptococcus, które stanowią niezbędne uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną.
Suplement CUDO Intima holistycznie wspiera cały układ pokarmowy, trawienny a także moczowo-płciowy.
DLA KOGO PROBIOTYK CUDO Intima?
- prewencyjnie w okresie obniżonej odporności organizmu
- przy nawracających infekcjach układu moczowo-płciowego
- przy antybiotykoterapii i terapiach hormonalnych
- w trakcie i po przebytych infekcjach wirusowych
- w okresie wzmożonego, przewlekłego stresu
- w okresie ciąży, połogu
EFEKTY STOSOWANIA PROBIOTYKU CUDO INTIMA
- redukuje uczucie wzdętego brzucha (neutralizacja wzdęć),
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy,
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych,
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem,
- zapobiega stanom zapalnym organizmu,
- niweluje nudności spowodowane niestrawnością pokarmową,
- wzmacnia pracę układu odpornościowego – zapobieganie infekcjom,
- wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwutleniające.
SKŁAD NASZEGO PROBIOTYKU NIE JEST PRZYPADKOWY. TO SPECJALNIE WYSELEKCJONOWANE SKŁADNIKI ROŚLINNE ORAZ SZCZEPY BAKTERII DOBRANE TAK ABY WSPIERAĆ ZDROWIE KOBIET.
SKŁADNIKI EKOLOGICZNE:
ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych (100%) w tym: ziarno ostropestu plamistego (60%), ziele czystka (30%), korzenie i nać pietruszki (10%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×107jtk/ml)]
OSTROPEST PLAMISTY - wykazuje aktywność hepatochronną, z uwagi na obecność w nim sylimaryny. Efektem działania sylimaryny jest ochrona wątroby przed czynnikami toksycznymi oraz wspomaganie procesów regeneracji w uszkodzonym narządzie. Ponadto inne antyoksydanty ostropestu, w tym witamina E, poprawiają aktywność cytochromu P450 – licznych i wielofunkcyjnych białek enzymatycznych katalizujących biosyntezę związków endogennych, głównie lipidów i ich pochodnych, przeciwdziałając rozwojowi chorób wątroby.
CZYSTEK - jest bogatym źródłem polifenoli, które mają zdolność wiązania i usuwania metali ciężkich, w tym niebezpiecznego dla organizmu kadmu. Kwasy fenolowe oraz proantocyjanidy zawarte w czystku wykazują właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu neutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników i usuwają ich nadmiar z organizmu, zapobiegając poważnym uszkodzeniom komórek i ich przedwczesnemu starzeniu. Zawarte w czystku olejki eteryczne wykazują działanie przeciwgrzybicze, antybakteryjne i przeciwwirusowe, a garbniki działają przeciwzapalnie.
PIETRUSZKA - Jest bogata w korzystne dla organizmu składniki biologicznie aktywne, takie jak fitosterole, flawonoidy i witamina C, które wykazują działanie wzmacniające błony komórek wątrobowych – hepatocytów, dzięki czemu działają ochronnie na ten narząd (działanie hepatoprotekcyjne). Olejki eteryczne i flawonoidy zawarte w pietruszce zwyczajnej wspierają pracę układu moczowego i wykazują działanie moczopędne (diuretyczne), poprzez wspomaganie procesu usuwania z organizmu nadmiaru jodu, sodu i chloru oraz szkodliwych produktów przemiany materii.
PEŁNA IDENTYFIKACJA AKTYWNYCH SZCZEPÓW BAKTERII PROBIOTYCZNYCH:
Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04,
Lactobacillus rhamnosus LR 05,
Lactobacillus acidophilus LA 1,
Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus LB 2,
Lactobacillus casei 101/37,
Lactobacillus plantarum LP 02,
Lactobacillus plantarum LP 01,
Lactobacillus fermentum LF2,
Bifidobacterium breve BL 10,
Bifidobacterium breve Bbr 8,
Bifidobacterium longum BL 03,
Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1,
Streptococcus thermophilus Z 57,
Streptococcus thermophilus 9 Y.
BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW I SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH, ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY, PRODUKT NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY.
Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem.
Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w suplemencie biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
W procesie wytwarzania probiotyku CUDO Intima nie wykorzystujemy fermentacji produktów mlecznych, dzięki czemu są odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy. Nie zawierają także cukrów i słodzików, są więc polecane również dla diabetyków.
Dlaczego warto połączyć PROBIOTYKOTERAPIĘ z pielęgnacją intymną?
Utrzymanie równowagi mikrobiologicznej w układzie moczowo-płciowym zależy od wielu czynników, zarówno wewnętrznych, takich jak stan mikrobiomu jelitowego, jak i zewnętrznych takich jak: stres, odżywianie czy styl życia. Wobec tej wiedzy oczywistym jest brak możliwości efektywnego leczenia nawracających infekcji intymnych bez jednoczesnej ingerencji w mikrośrodowisko jelit, w którym znajduje się największa i najbardziej aktywna część układu odpornościowego człowieka. Mając to na uwadze, istotne jest wdrożenie terapii wspierającej poprzez zastosowanie odpowiedniej probiotykoterapii – zarówno miejscowo (dopochwowo), jak i ogólnoustrojowo (doustnie). Idąc naprzeciw tym potrzebom stworzyłyśmy wysokiej jakości, przebadane pod nadzorem lekarza ginekologa, produkty, które zapewnią kompleksowe wsparcie.
CUDO INTIMA to holistyczne, poparte wiedzą wsparcie naturalnej flory bakteryjnej.
żel CUDO intima + probiotyk CUDO intima = komfort okolic intymnych
Dla kogo?
Probiotyk CUDO Intima zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz dzieci. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić odpowiedź układu immunologicznego oraz doprowadzić do równowagi mikrobiologicznej jelit. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i stresu oksydacyjnego.
Dlaczego potrzebujemy wsparcia funkcji detoksykacyjnych organizmu?
- Oczyszczanie organizmu oznacza usuwanie z organizmu toksyn oraz zbędnych pozostałości produktów przemiany materii w celu poprawy kondycji m.in. układu trawiennego, skóry oraz ogólnego samopoczucia.
- Głównym narządem pełniącym niezwykle istotną funkcję detoksykacyjną w organizmie jest wątroba. Za usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii odpowiedzialny jest także układ moczowy.
- Detoksykacja organizmu pomaga złagodzić wiele uciążliwych dolegliwości i nieprzyjemnych stanów związanych z odkładaniem się szkodliwych substancji i toksyn, takich jak bezsenność, niestrawność czy zaburzenia koncentracji.
Dlaczego potrzebujemy wsparcia wątroby i układu moczowego? - W Polsce żyje ponad 4,5 mln osób z przewlekłym uszkodzeniem nerek, z czego 90-95 proc. nie wie o swojej chorobie.
- Pierwotne i nawrotowe zakażenia dolnych dróg moczowych są rozpoznawane i leczone u kobiet i mężczyzn w każdym wieku, ale częstość ich występowania wzrasta wraz z wiekiem.
- Z powodu wydłużania się przeciętnego trwania życia zwiększa się grupa pacjentów z licznymi chorobami wymagającymi złożonego, wielolekowego leczenia i opieki medycznej.
- Nerki są drugim po płucach narządem atakowanym przez wirusa SARS-CoV-2.
- Praktycznie każdy, kto przechodzi COVID-19, ma w mniejszym lub większym stopniu zajęte nerki. Początkowo najczęściej dochodzi do ostrego uszkodzenia tego narządu w obrębie kłębuszków nerkowych i przykłębuszkowej części kanalików proksymalnych.
Zalecane spożycie:
Dorośli– 10÷15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 mlwody lub innego napoju. Dzieci powyżej 3-go roku życia – 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie,rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Uwagi:
Barwa i smak suplementu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement został wytworzony w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z udziałem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (min. 2x107jtk/ml), w tym: Lactobacillusrhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckiissp.bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacteriumbreve BL 10, B. breveBbr 8, B. longum BL 03, B. animalisssp. lactis Bi 1, Streptococcusthermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartość odżywcza w 100 ml | w porcji 10 ml: wartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal | 7kJ/2 kcal, tłuszcz: 0 g | 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g | 0 g, węglowodany: 3,8 g | <0,5 g w tym cukry: <0,5 g | 0 g, błonnik: <0,5 g | 0 g, białko: <0,5 g | 0 g, sól: <0,01 g | 0 g.
Przechowywanie: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu.
500 ml