Nutri Pro Sport - Iso Pro 600g
ISO PRO ZERO Suplement diety. To najwyższej jakości kompozycja ultrafiltrowanego izolatu białek serwatkowych w formie instant, która pochodzi w 100% z serwatki.

Opis
ISO PRO ZERO Suplement diety. To najwyższej jakości kompozycja ultrafiltrowanego izolatu białek serwatkowych w formie instant, która pochodzi w 100% z serwatki. Środek spożywczy przygotowany z myślą o sportowcach słodzony słodzikiem.
Izolat, a koncentrat białka serwatkowego Izolat w przeciwieństwie do koncentratu białka serwatkowego charakteryzuje się wyższym udziałem protein w porcji, zazwyczaj są to różnice wynoszące ok. 10g. Poza tym WPI wykazuje szybsze tempo wchłaniania, w przeciwieństwie do WPC, które ma nieco wolniejszą kinetykę wchłaniania aminokwasów, jest to duży plus w przypadku gdy potrzebujemy uzupełnić białko w jak najszybszym czasie. Należy również wspomnieć o tym, że izolat nie dostarcza laktozy, dzięki czemu osoby z nietolerancją na cukier mleczny mogą go spokojnie spożywać.
Jaki wpływ ma izolat białka serwatkowego przy diecie sportowca? Izolat (WPI) stanowi źródło wysokiej jakości, dobrze przyswajalnego białka, które jest m.in stosowane do osiągnięcia odpowiedniej dziennej puli protein. Jego korzyści sprowadzają się do: wspomagania przyrostu masy mięśniowej w połączeniu z treningiem oporowym, ograniczenia utraty muskulatury podczas stosowania diet odchudzających (niekiedy niskokalorycznych), a także ograniczenia w pewnym stopniu przyrostu niechcianej tkanki tłuszczowej w okresach nadmiernego spożycia kalorii, tudzież mowa o diecie z nadwyżką energetyczną.
Jaki wybrać izolat? Tak naprawdę większość izolatów na rynku spełni swoje oczekiwania, tym niemniej powinniśmy brać pod uwagę rozpuszczalność, smak czy też konsystencje danego produktu. Dlatego idealnym wyborem będzie ISO PRO ZERO.
Dawkowanie: Jedną porcję odżywki o wielkości 30g (3 miarki) rozpuścić w 300 ml wody lub mleka. Jako suplement diety stosować według indywidualnego zapotrzebowania,zalecana porcja 1-2 razy dziennie bezpośrednio po przygotowaniu.
Składniki: Izolat białka serwatkowego, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy ,substancja zagęszczająca : Karboksymetyloceluloza (E 466) ,substancja słodzącą: sukraloza, barwnik: czerwień buraczana